Blog

Transformeer jouw bedrijf met cloudoplossingen
In een wereld waar flexibiliteit, toegankelijkheid en beveiliging cruciale aspecten zijn voor zakelijk succes, bieden clousoplossingen een revolutionaire verandering van de online werkplek. Met de implementatie van geoptimaliseerde cloudwerkplekken, ben je in staat om jouw bedrijf te transformeren. Je tilt hiermee namelijk de efficiëntie en productiviteit van jouw bedrijf naar een hoger niveau.
Afbeelding

4 maart 2024

Wat is werken in de cloud?

Door te werken in een cloudomgeving heb je toegang tot al je applicaties en bestanden vanaf elke locatie, op elk moment en via elk apparaat met een internetverbinding. Door deze flexibiliteit veranderd de manier waarop teams met elkaar kunnen samenwerken en hoe bedrijven opereren. Het is met de juiste cloudopslag namelijk niet meer nodig om je zorgen te maken over fysieke servers of opslagapparatuur. Alles is namelijk online, veilig en direct toegankelijk.

 

Voordelen van werken met een cloudoplossing

  • Flexibiliteit en mobiliteit: je medewerkers hebben vanaf iedere locatie met een internetverbinding toegang tot hun bestanden en applicaties. Dit zorgt er dus voor dat thuiswerken, onderweg werken en internationale samenwerkingen gemakkelijk realiseerbaar zijn.
  • Schaalbaarheid: cloudoplossingen groeien eenvoudig mee met jouw bedrijf. Is je bedrijf bijvoorbeeld aan het groeien? De cloudoplossing groeit gewoon mee.
  • Automatische updates: software- en beveiligingsupdates worden automatische uitgevoerd door de cloudserviceprovider. Dit zorgt ervoor dat jouw IT-team zich hier niet meer mee bezig hoeft te houden en zich kan focussen op andere werkzaamheden. Daarnaast zorgen de automatische updates er ook voor dat al je medewerkers met de meest up-to-date versie van de cloudomgeving kunnen werken.
  • Herstellen van gegevens: cloudoplossingen bieden geavanceerde back-up- en herstelmogelijkheden. Dit is cruciaal voor het behoud van de bedrijfscontinuïteit in het geval van dataverlies door bijvoorbeeld een technische storing of een cyberaanval.

 

Verschillende vormen van cloudoplossingen

TendenZ IT biedt verschillende vormen van cloudoplossingen aan. Hieronder worden ze alle drie besproken.

 

Online werkplek/remote desktop

Bij de online werkplek/remote desktop oplossing van TendenZ IT staat flexibel werken centraal. Gebruikers kunnen namelijk gemakkelijk inloggen op hun virtuele desktop vanaf elke locatie. Hierdoor krijgen ze toegang tot hun persoonlijke werkruimte met alle benodigde bestanden en applicaties. Door gebruik te maken van de online werkplek/remote desktop oplossing bevorder je niet alleen de samenwerking en productiviteit van je team, maar biedt je ook een veilige online werkomgeving aan. Ongeacht de locatie.

 

Microsoft 365

Microsoft 365 is een verzameling van cloudgebaseerde tools en applicaties die de productiviteit binnen je bedrijf verhogen. Hierbij kan je denken aan Office-applicaties zoals Word, PowerPoint, Excel of Outlook. Daarnaast biedt Microsoft 365 de beste oplossingen betreft samenwerking, communicatie en bestandopslag. Dankzij de geavanceerde beveiligingsfuncties en het gemak van de moeiteloze samenwerking binnen deze cloudwerkplek, wordt Microsoft 365 gezien als een onmisbare tool voor ieder bedrijf.

Meer weten over Microsoft 365? Lees dan deze blog.

 

Workspace 365

Workspace 365 gebruikt als basis Microsoft 365, maar kan eenvoudig gebundeld worden met alle andere (cloud)applicaties via een online portaal. Hiermee krijgen je medewerkers toegang tot al hun applicaties, documenten en communicatietools. Dit is allemaal verzameld op één centrale plek, waar je altijd en overal bij kan. Het grote voordeel van Workspace 365 is dat het volledig te personaliseren is naar de huisstijl van jouw bedrijf. TendenZ IT biedt jouw bedrijf hierin de ondersteuning om ervoor te zorgen dat jouw organisatie optimaal profiteert van alle voordelen van Workspace 365.

 

TendenZ IT als partner

Dankzij de ondersteuning van TendenZ IT krijg je toegang tot geavanceerde clousoplossingen die niet alleen de efficiëntie en productiviteit van jouw bedrijf verhogen, maar ook zorgen voor een betrouwbare en veilige online werkplek.

Uiteraard begrijpen wij bij TendenZ IT ook dat de overgang naar een cloudomgeving een grote stap is en daarom begeleiden wij jouw bedrijf, in jouw tempo. Bij ons doorloop je namelijk vier gestroomlijnde stappen: van behoefteanalyse tot doorlopende optimalisatie. Meer weten over het onboarding proces? Bekijk dan deze pagina.

 

Benieuwd of TendenZ IT jouw bedrijf kan ondersteunen bij het opzetten van de juiste cloudomgeving? Neem dan contact met ons op.


Is jouw IT-infrastructuur klaar voor de toekomst?