Blog

Versterk je bedrijfsproductiviteit met Microsoft 365
In een wereld waarin online (samen) werken steeds belangrijker wordt, is het van groot belang om de juiste programma’s te gebruiken. Microsoft 365 is de tool die jouw bedrijf kan helpen bij de dagelijkse werkzaamheden.
Afbeelding

8 januari 2024

Wat is Microsoft 365?

Microsoft 365 is een verzameling van cloudgebaseerde productiviteitstools en -applicaties. Hierbij kan je denken aan Office-applicaties zoals Word, PowerPoint, Excel, OneNote of Outlook. Daarnaast biedt Microsoft 365 de beste oplossingen voor samenwerking, communicatie en bestandopslag. Microsoft Teams is bijvoorbeeld een van de applicaties van Microsoft dat de laatste jaren, door corona erg populair is geworden.

 

Voordelen van Microsoft 365

Microsoft 365 brengt verschillende voordelen met zich mee die het gebruik aantrekkelijk maken voor zowel particuliere als zakelijke gebruikers. Een aantal van deze voordelen worden hieronder besproken.

 

Toegankelijkheid en flexibiliteit

Dankzij de cloudoplossingen van Microsoft 365 kunnen gebruikers, zolang er een internetverbinding is, altijd en overal bij alle documenten. Dit geeft de flexibiliteit van medewerkers een enorme boost, medewerkers die bijvoorbeeld vaak onderweg zijn of op afstand werken kunnen nu gemakkelijk bij alle belangrijke documenten.

 

Altijd up-to-date

Microsoft 365 zorgt ervoor dat je altijd de nieuwste versie van het programma tot je beschikking hebt. Microsoft 365 update namelijk zelf, zonder extra kosten jouw programma’s. Tegelijkertijd zorgt dit ook kostenbesparend, omdat je bij veel andere softwarepakketten de nieuwste versies moet kopen. Dankzij de automatische updates van Microsoft 365 heb je altijd toegang tot de nieuwste functies en beveiligingsupdates.

 

Schaalbaarheid

Dankzij de verschillende abonnementen die Microsoft 365 aanbiedt, zijn het aantal licenties gemakkelijk aan te passen. Zodra jouw organisatie groeit, kunnen er nieuwe licenties worden toegevoegd en andersom uiteraard ook. Deze mogelijkheden zorgen ervoor dat Microsoft 365 met jouw bedrijf mee kan schalen.

 

Samenwerkingsmogelijkheden

Microsoft 365 biedt verschillende samenwerkingstools zoals Microsoft Teams. Hiermee kunnen gebruikers gemakkelijk chatten, bellen, vergaderen en tegelijk samenwerken in documenten en dat allemaal op één plek.

 

Opslag van documenten

Dankzij OneDrive van Microsoft 365 is het voor gebruikers gemakkelijk om documenten veilig op te slaan en te delen met anderen, dit kan zowel intern als extern. Daarnaast zorgt OneDrive ervoor dat gebruikers altijd en overal bij de bestanden kunnen.

 

Ondersteuning op meerdere apparaten

Microsoft 365 kan geïnstalleerd worden op meerdere apparaten zoals laptops, tablets of smartphones. Dit zorgt ervoor dat je altijd alles bij de hand hebt en wederom gemakkelijk overal bij de documenten kan.

 

TendenZ IT en Microsoft 365

TendenZ IT is gecertificeerd Microsoft-partner en werkt nauw samen met Microsoft om op maat gemaakte IT-oplossingen te bieden voor jouw bedrijf, inclusief ondersteuning voor het bellen met Microsoft Teams. TendenZ IT heeft de nieuwste technologieën en de juiste expertise om aan jouw behoeften te voldoen. Benieuwd of Microsoft 365 bij jou en jouw bedrijf past? Neem dan contact met ons op of lees meer over Microsoft 365.

Benieuwd of TendenZ IT jouw bedrijf kan helpen bij het beheren van je netwerk? Neem dan nu contact met ons op.


Is jouw IT-infrastructuur klaar voor de toekomst?