Nieuws

Maak kennis met Ferko
Ferko is een van de ervaren IT-consultants die inmiddels al 5 jaar bij TendenZ IT werkt. Met zijn jarenlange ervaring in de IT wereld is hij in staat om onze klanten de beste oplossingen te bieden voor hun IT-problemen.
Afbeelding

28 november 2023

Ferko houdt zich als IT-consultant bezig met systeembeheer, in de ruimste zin van het woord. Het naadloos overzetten van bestaande omgevingen naar de Cloud, zoals Remote Desktop en Microsoft 365, tot het verplaatsen van websites naar ons TendenZ-hostingplatform. Tijdens het proactieve beheer bij onze klanten handelt hij diverse vragen en gebruikersproblemen af. Hij zorgt ervoor dat niets over het hoofd gezien wordt. Hij draait zijn hand ook niet om voor het op orde brengen van serverruimtes en patchkasten, met zo min mogelijk kabels in het zicht. Ook de meer alledaagse taken komen voorbij, of het nu gaat om het installeren van laptops, pc’s, servers of het opzetten van geavanceerde wifi-oplossingen. Tijdens fysieke verhuizingen van apparatuur, of het nu gaat om het verplaatsen van de apparatuur of de overgang naar een nieuw pand, zorgt Ferko ervoor dat alles netjes en opgeruimd opgeleverd wordt.

 

Ferko staat dus vaak nauw in contact met de klanten. Wat zijn de grootste uitdagingen die je hierbij tegenkomt? “Vreemde problemen. Haha, dit klinkt een beetje gek, maar hier zet ik dan echt mijn tanden in. Dit zijn soms dingen je zo af en toe bijna tot waanzin kunnen drijven!”

 

Zijn er ook persoonlijke eigenschappen die je helpen bij je werk? “Ik ben erg sociaal en dit is vooral erg belangrijk wanneer gebruikers niet technisch onderlegd zijn. In dit soort gevallen is het belangrijk dat je het in ‘normaal’ Nederlands kan ‘vertalen’ naar simpelere huis-tuin en keuken taal.’

 

Na werktijd zit Ferko ook zeker niet stil. Hij besteed zijn vrije tijd namelijk graag een van zijn vele hobby’s zoals Formule 1, Honk/softbal, klussen in huis en in de tuin, de NASA en uiteraard tijd doorbrengen met zijn gezin. Ferko geeft aan dat hij door na zijn werk te ontspannen dankzij zijn hobby’s hij beter in staat is om zijn werk met plezier te kunnen uitvoeren.


Is jouw IT-infrastructuur klaar voor de toekomst?