Nieuws

Een naadloze verhuizing: hoe TendenZ IT ZorgpleinNoord hielp bij de overgang
Het plannen en uitvoeren van een verhuizing is altijd een uitdaging, vooral als het gaat om het verplaatsen van belangrijke computer- en netwerkapparatuur. Zo’n verhuizing vereist precisie, expertise en flexibiliteit. Een tijdje terug stond TendenZ IT voor zo'n uitdaging.
Afbeelding

6 november 2023

De uitdaging

TendenZ IT heeft de volledige verantwoordelijkheid voor de verhuizing van alle computer- en netwerkapparatuur op zich genomen. Hierbij hebben onze monteurs op de oude locatie alles afgekoppeld en verhuisd naar de nieuwe locatie om het hier vervolgens weer zorgvuldig op te bouwen. Daarnaast boden we ze professioneel advies rondom de netwerkomgeving en hebben ze ons het vertrouwen gegeven om deze ook volledig op te bouwen. Dit omvatte dus het aansluiten en configureren van alle netwerkapparatuur en hiervoor onderhielden we nauw contact met de internetleveranciers.

 

Een van de stappen tijdens dit proces was het creëren van een goed en stabiel netwerk, zowel bekabeld als via Wi-Fi. TendenZ IT verzorgde niet alleen de levering van de benodigde netwerkapparatuur, maar heeft er ook voor gezorgd dat alles naar behoren werkt. De fysieke bekabeling in de kabelgoten waren uitbesteed aan een professionele installateur.

 

Een uitdaging die wij tijdens de verhuizing tegenkwamen was het tijdig gereed hebben van een werkende internetverbinding. Hoewel de glasvezelverbinding en de Ziggo-kabel allemaal volgens planning liepen, stuitte de monteur aanvankelijk op problemen bij het vinden van de aansluiting. Om alles toch op tijd goed werkend te hebben, hebben we zelf vast het nodige onderzoek uitgevoerd en dit met de monteur besproken. Uiteindelijk hebben we alles op tijd af gekregen.

 

Bij de nieuwe werkplekken vormden zich ook de nodige problemen, de levering van de bureaus liep namelijk enige vertraging op. Onze flexibiliteit en het snelle schakelen waren hierbij essentieel om ervoor te zorgen dat alles op tijd in orde kwam.

 

Het resultaat

Bij TendenZ IT zijn we trots op het eindresultaat van dit project. We hebben een goed en stabiel netwerk gecreëerd, met een overzichtelijke patchkast die voorzien is van verschillende kleuren kabels, voor verschillende doeleinden. Daarnaast waren alle werkplekken keurig aangesloten en klaar voor gebruik.

 

De tevredenheid van ZorgpleinNoord

De ervaring van de klant is natuurlijk het belangrijkst. Hiervoor hebben we aan Sake de Vries, IT-adviseur bij ZorgpleinNoord gevraagd hoe hij het heeft ervaren: “Bedankt voor wat jullie hebben uitgevoerd tijdens mijn afwezigheid. Dingen gaan altijd anders dan vooraf gedacht met een verhuizing, maar het belangrijkste is gelukt. Eigenlijk zelfs meer dan ik verwacht had, want de werkplekken waren ook al netjes opgeleverd.”

 

Bij TendenZ IT zijn we erg blij en trots op hoe dit project is verlopen. De samenwerking met ZorgpleinNoord verliep goed en de resultaten die we behaald hebben zijn enorm succesvol. Wij kijken ernaar uit om nog meer klanten te kunnen helpen bij het realiseren van IT-uitdagingen .

 

Benieuwd of wij jou kunnen helpen? Neem dan nu contact met ons op.


Is jouw IT-infrastructuur klaar voor de toekomst?