Blog

Microsoft 365: meer dan alleen Office tools
Je hebt vast wel eens gehoord van Microsoft 365, ook wel bekend als Office 365. Microsoft 365 is het SaaS-abonnement waarmee je een compleet pakket aan IT-diensten tot je beschikking krijgt. Maar wat kan je met Microsoft 365 en wat zijn de voordelen ervan?
Afbeelding

30 oktober 2023

Microsoft 365 wordt gezien als een uitgebreide productiviteits- en samenwerkingstool. De software kan de effectiviteit van je werk eenvoudig omhoog brengen doordat het cloudgebasseerd is.

 

Wat is werken in de cloud?

Bij werken in de cloud wordt er gebruik gemaakt van externe servers voor gegevensopslag en -verwerking, in plaats van lokale servers of pc’s. Dit zorgt ervoor dat je overal toegang tot bestanden en applicaties hebt zolang je verbonden bent met het internet. In de cloud kunnen teams wereldwijd samenwerken, dit leidt tot meer flexibiliteit en efficiëntie.

 

Wat kan je met Microsoft 365?

Microsoft 365 biedt veel verschillende mogelijkheden om altijd en overal (samen) te werken. Laten we enkele kernfuncties en -mogelijkheden bespreken:

 • Microsoft 365 biedt veel verschillende mogelijkheden om altijd en overal (samen) te werken. Laten we enkele kernfuncties en -mogelijkheden bespreken:
  • Samenwerken in Teams: Microsoft Teams zorgt voor een naadloze communicatie en samenwerking in real-time, compleet met videovergaderingen en geïntegreerde chatfuncties.
  • Veilige opslag: met OneDrive kunnen gebruikers bestanden opslaan, delen en toegang krijgen vanaf elk apparaat, waarbij gegevensbeveiliging voorop staat.
  • Gegevensbeheer: met SharePoint kan je intranetportalen creëren, documenten centraal beheren en nog meer rondom het beheer van je gegevens en dat allemaal vanuit één geïntegreerde omgeving.
  • Geavanceerde analyse: Power BI stelt gebruikers in staat om diepgaande data-analyses uit te voeren en interactieve rapporten te genereren.
   Automatisering: met Power Automate kunnen processen gestroomlijnd worden, waardoor herhalende taken geautomatiseerd en efficiënter uitgevoerd kunnen worden.

 

Voordelen van Microsoft 365

Microsoft 365 heeft dus talloze functies en daarbij horen ook een aantal voordelen. Wij delen drie belangrijke voordelen:

 

1. Altijd en overal toegang

Met Microsoft 365 kun je vanaf diverse locaties en via verschillende apparaten toegang krijgen tot je bestanden en applicaties. Dit maakt het mogelijk om op afstand en flexibel te werken, zonder dat je gebonden bent aan een specifieke plek.

 

2. Automatische updates

Nooit meer handmatig bijwerken of zorgen maken over verouderde software. Met regelmatige updates zorgt Microsoft 365 ervoor dat je altijd voorop loopt met de nieuwste functies en cruciale beveiligingspatches.

 

3. Schaalbaarheid en flexibiliteit

Microsoft 365 biedt de mogelijkheid om licenties aan te passen naarmate je organisatie groeit. Dit zorgt voor schaalbaarheid en kan bijdragen aan kostenefficiëntie.

 

TendenZ IT werkt nauw samen met Microsoft om de beste IT-oplossingen te kunnen bieden. Wij zorgen voor de implementatie, configuratie en ondersteuning van deze krachtige cloudoplossing. Op deze manier kan jij je focussen op het laten groeien van je bedrijf, terwijl wij de technische aspecten verzorgen.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op of bekijk onze Microsoft 365 pagina.


Is jouw IT-infrastructuur klaar voor de toekomst?