Blog

De voordelen van managed beheer services
Is jouw bedrijf aan het groeien of is dit de verwachting? Dan is het verstandig om na te denken over de IT-zaken binnen jouw organisatie. Het kan dan bijvoorbeeld verstandig zijn om een samenwerking aan te gaan met een externe partner voor managed beheer services.
Afbeelding

2 april 2024

Wat is managed beheer

Managed beheer (services) is het uitbesteden van enkele bedrijfsprocessen aan een externe IT-partij. Het doel hierachter is om de efficiëntie van je organisatie te verhogen en de kosten te verlagen. Dit betekent namelijk dat je als bedrijf zijnde je beter kan focussen op de kernactiviteiten en het behalen van resultaten. Een extern bedrijf die dit jou uithanden neemt wordt een Managed Service Provider (MSP) genoemd.

 

Het bedrijf dat de managed services van jou overneemt kan een breed scala aan IT-en netwerkoplossingen aanbieden zoals netwerkbeheer, applicatiebeheer, beveiliging, gegevensback-up, cloudservices en technische ondersteuning.

 

Voordelen van managed beheer services

Zodra je je bedrijfsprocessen uitbesteedt aan een externe partij heb jij de mogelijkheid om je te richten op andere aspecten van je organisatie. Dit zorgt ervoor dat managed beheer services verschillende voordelen met zich mee brengt. Hieronder worden er 5 besproken.

 

1. Focus op de ontwikkeling van je bedrijf

Op het moment dat je samenwerkt met een partner in managed beheer heb je als bedrijf meer tijd om je te concentreren op de kernactiviteiten. Je team hoeft zich namelijk niet meer druk te maken om netwerkbeheer, cybersecurity en andere uitdagingen op het gebied van IT. Je besteed de verantwoordelijkheid hiervan namelijk allemaal uit aan een externe organisatie.

 

Het resultaat hiervan? Een verbeterde productiviteit en efficiëntie. Je team heeft namelijk meer tijd om zich te focussen op innovatie, service en andere zaken.

 

2. Kostenbesparing

Een MSP biedt naast expertise en rust ook een kostenbesparende oplossing. Binnen je bedrijf heb je namelijk geen aparte IT-afdeling (meer) nodig. Dit betekent dus dat je geen personeel voor die afdeling nodig hebt en dus geen loonkosten, trainingskosten en andere bijkomende kosten meer hebt.

 

Een ander voordeel van managed beheer services is dat deze samenwerking over het algemeen bestaat uit vaste periodieke bedragen. Dit betekent dus dat je als organisatie een betere inschatting kan maken van de verwachtte IT-kosten.

3. Je hebt toegang tot de nieuwste technologie

Er wordt wel eens gezegd dat kennis macht is in een technologische wereld en dit is vaak ook daadwerkelijk het geval. MSP’s beschikken vaak over de nieuwste, diepgaande kennis op het gebied van technologische ontwikkelingen. Daarnaast beschikken deze bedrijven vaak ook over de beste programma’s en systemen om jouw bedrijf nog beter te ondersteunen.

4. Proactief onderhoud

Bij managed beheer services is het belangrijk dat het IT-bedrijf altijd proactief is. Dit zorgt er namelijk voor dat eventuele problemen vroegtijdig gedetecteerd kunnen worden en op de juiste manier kunnen worden voorkomen of opgelost. Aangezien deze bedrijven vaak beschikken over de beste programma’s en systemen blijft eventuele schade zo beperkt mogelijk.

5. Schaalbaarheid van je IT

Voor bedrijven is het belangrijk dat de IT-infrastructuur in het geval van bedrijfsgroei, mee kan groeien. Bij managed beheer services wordt er altijd een schaalbare oplossing geboden waardoor de IT-infrastructuur binnen jouw bedrijf gemakkelijk mee kan groeien en je dus niet naar verloop van tijd weer op zoek moet naar een nieuwe IT-oplossing.

De managed beheer services van TendenZ IT

TendenZ IT hanteert een proactieve aanpak om te voorkomen dat jouw medewerkers worden onderbroken door technische problemen of onderhoud. Of het nu gaat om vaste werkstations, laptops, tablets of complete online kantooromgevingen, wij zorgen ervoor dat je altijd kan rekenen op betrouwbare apparatuur en minimale storingen.

 

Een groot voordeel van TendenZ IT is, dat we remote beheer aanbieden. Dit betekent dat jouw medewerkers zonder onderbrekingen kunnen werken, terwijl wij achter de schermen de IT beheren.

 

Benieuwd wat TendenZ IT kan voor jouw bedrijf kan betekenen op het gebied van Managed Beheer? Check onze website of maak direct een afspraak.


Is jouw IT-infrastructuur klaar voor de toekomst?