Blog

Zonder goede webhosting ben je nergens
Webhosting is een van de belangrijke aspecten van het moderne internet die ervoor zorgen dat je website toegankelijk is voor gebruikers over de hele wereld. Maar, wat is webhosting?
Afbeelding

29 juni 2023

Webhosting zorgt ervoor dat jij je website op het internet kan publiceren. Dit wordt mogelijk gemaakt door krachtige computers die continu verbonden zijn met het internet en de data van de website bevatten. Zodra iemand je website wil bezoeken, wordt hun computer via het internet verbonden met de server van de website en worden de webpagina’s via het browserprogramma afgeleverd bij de bezoeker.

 

Soorten hosting

Er zijn verschillende soorten hosting zoals:

  • Shared hosting: hierbij deel je de server waarop je website wordt gehost met andere gebruikers
  • VPS-hosting: virtual private server. Hierbij delen websites die op de VPS draaien hun fysieke server met andere websites
  • Dedicated hosting: hierbij heb je de hele server voor jezelf
  • Cloud hosting: hierbij wordt gebruik gemaakt van meerdere verbonden servers om een hogere mate van schaalbaarheid en betrouwbaarheid te bieden

 

Een goed functionerende website

Om een goed functionerende website te hebben is het belangrijk om de volgende zaken goed geregeld te hebben: de domeinnaam en een SSL-certificaat. Veel hostingpakketten bieden deze functies standaard aan.

Domeinnaam: je domeinnaam is het adres wat mensen in typen om je website te kunnen vinden. Zonder domeinnaam ben je vrijwel onvindbaar, ook al wordt je website gehost.
SSL-certificaat: een SSL-certificaat (secure socket layer) is een belangrijk beveiligingsprotocol dat de gegevensoverdracht tussen de website en de gebruiker versleuteld. Dit zorgt er dus voor dat de gegevens van jouw klant (zoals creditcardgegevens of adresgegevens) geheim blijven en dat ze niet gestolen kunnen worden.

 

Onze service

Het is dus belangrijk om het juiste webhostingpakket te kiezen. Doordat er zoveel verschillende pakketten zijn kunnen wij ons voorstellen dat je het overzicht kwijt kan raken, maar TendenZ kan je hierbij helpen.

 

Wij bieden namelijk geen standaardpakketten aan, maar maatwerk voor jouw bedrijf. Hierbij bieden wij professionele hulp en beheren we het in onze eigen omgeving waardoor de communicatielijnen kort zijn.


Van uitdaging naar succesverhaal
succesverhaal
Ze zijn enorm snel; als ik bel wordt er bij TendenZ IT direct geschakeld. Wat ze leveren is vervolgens altijd goed en voldoet aan wat we besproken hebben, daar hoef ik echt niet over in te zitten.
Johan Blik
Business data- & proces analist bij Jollein
Lees het verhaal van Jollein arrow
Is jouw IT-infrastructuur klaar voor de toekomst?