Blog

Het belang van werkplekbeheer
Vroeger was het simpel, je had een computer en je was klaar. Tegenwoordig werkt het niet meer op die manier. Je moet namelijk nadenken over verschillende factoren, denk aan veiligheid, functionaliteit of bescherming van je gegevens. Binnen veel organisaties levert dit soms ook problemen op. Veel organisaties hebben namelijk niet de capaciteiten om het hele bedrijf te onderhouden wat betreft technologie. Dat is waar werkplekbeheer te hulp schiet.
Afbeelding

27 mei 2024

Wat is werkplekbeheer?

Werkplekbeheer is het op afstand beheren, updaten, beveiligen en monitoren van werkplekken. Een IT-partner kan deze zaken voor jou uitvoeren, zodat jouw organisatie meer tijd overhoudt voor de ‘belangrijke’ zaken. Bij werkplekbeheer kunnen IT-teams namelijk op afstand problemen vaststellen en oplossen. Dit zorgt ervoor dat eventuele gevaren vroegtijdig gedetecteerd worden, waardoor de gevolgen worden verkleind. Daarnaast is het mogelijk dat een partner in werkplekbeheer jouw systeem remote overneemt, op deze manier kan er op afstand ondersteuning worden geboden bij problemen.

 

Waarom is werkplekbeheer zo belangrijk?

Er zijn meerdere redenen waarom werkplekbeheer voor een bedrijf essentieel is:

 

  • Verhoogde productiviteit: een goed georganiseerde werkplek helpt medewerkers om efficiënter te werken. Dit betekent dus dat alle juiste hulpmiddelen, technologieën en voorzieningen beschikbaar zijn voor hen. Dit zorgt er namelijk voor dat medewerkers hun werkzaamheden gemakkelijker uit kunnen voeren en dit leidt uiteindelijk tot betere prestaties.

 

  • Verhoogde veiligheid: met behulp van werkplekbeheer is het mogelijk om je apparaten extra goed te beschermen tegen cyberdreigingen zoals virussen, malware en ransomware.

 

  • Kostenbesparing: effectief werkplekbeheer kan een flinke kostenbesparing opleveren voor de organisatie. Door het effectief monitoren van de systemen worden eventuele problemen en aanvallen namelijk vroegtijdig opgemerkt én opgelost. Dit zorgt ervoor dat de eventuele problemen niet uit de hand lopen en hier geen extra kosten voor gemaakt hoeven te worden.

 

  • Flexibiliteit en aanpassingsvermogen: dankzij flexibel werkplekbeheer kunnen organisaties snel en gemakkelijk inspelen op veranderingen in de bedrijfsomgeving. Hierbij kan je denken aan groei, reorganisaties of nieuwe werkwijzen. Werkplekbeheer groeit met jouw bedrijf mee en zorgt ervoor dat jouw organisatie concurrerend en innovatief blijft.

 

TendenZ IT als werkplekbeheerder

TendenZ IT gaat verder dan enkel de basisdiensten. Wij zorgen namelijk voor de volledige installatie van jullie werkplekken, bieden onderhoud zowel op afstand als op locatie en onze 24/7 monitoring houdt jullie systemen voortdurend in de gaten.

 

Wij bieden managed, preventief beheer en it-support aan met variërende functionaliteiten zoals patchmanagement, antivirusbescherming, ransomware protectie en een deskundige IT-servicedesk.

 

Onze diensten komen in een vast bedrag per maand en met lage voorspelbare kosten. Bij TendenZ IT geloven we namelijk dat IT wél voorspelbaar kan en moet zijn voor ondernemers.

 

Benieuwd wat TendenZ IT nog meer te bieden heeft als jouw werkplekbeheerder? Neem dan contact met ons op of check deze pagina.


Is jouw IT-infrastructuur klaar voor de toekomst?